مقایسه کشت ارقام گوجه فرنگی

نتایج مطالعات و نظر سنجی های صورت گرفته در مورد الگوی کشت گوجه فرنگی در شهرستان دیر به شرح ذیل می باشد :

در شهرستان دیر ارقام کشت شده محصول گوجه فرنگی شامل:

 سانسید ، لستو ، پتو پراید ، سوپر تلما ، امپریال ، کالیفرنیا ، چیف ، p s  ، pop  ، F1 ( 8108 )   ، کیمیا و ردوستان می باشد

در حوزه آبدان به ترتیب ارقام P S  ، F1 ( 8108 )  و سانسید بیشترین مورد در خصوص سطح زیرکشت را دارا بوده ، در منطقه بردخون p s  ، سانسید و F1 ( 8108 ) و در منطقه مرکزی   P S و F1 ( 8108 )   را به خود اختصاص دادند .    

ارقام کشت شده به جزء   p s   همگی زود رس بوده و بخش قابل توجهی را به ارقام زود رس اختصاص داده اند .

از لحاظ میزان عملکرد ارقام کشت شده در منطقه آبدان رقم سوپر تلما عالی بوده و مابقی ارقام در یک سطح بوده ، در منطقه بردخون رقم p s   عالی بوده و در منطقه مرکزی ارقام p s   و F1 ( 8108 )   عای می باشد .

ارقام کشت شده در مقابل بیماریهای قارچی همگی به جزء سانسید و P S   حساس می باشند .

ارقام کشت شده همگی به آفات مینوز و کرم برگ خوار حساس می باشند .

وضعیت سبز بوته ارقام کشت شده در منطقه آبدان به جزء سوپر تلما ، امپریال ، کالیفرنیا و چیف که در وضعیت نسبتا متوسطی می باشند همگی خوب بوده ، در منطقه بردخون همگی خوب بوده و در منطقه مرکزی به جزء ارقام کالیفرنیا ، چیف ، کیمیا و ردوستان که در وضعیت نسبتا متوسطی می باشند همگی خوب بوده است .

درجه مقاومت به سرما برای تمامی ارقام در مواقعی از سال که دما به کمتر از  8 + می رسد دچار سرمازدگی می شوند و حساس می باشند .

وضعیت سبز محصول نشاء در خزانه در منطقه آبدان به جزء ارقام لستو و  F1 ( 8108 )   که در حد متوسط می باشد همگی خوب بوده و در منطقه بردخون رقم F1 ( 8108 ) در حد متوسط بوده و در منطقه مرکزی  رقم F1 ( 8108 ) و ردوستان در حد متوسط بوده و دیگر ارقام در وضعیت خوبی می باشند .

وضعیت سبز محصول از زمان نشاء تا پایان برداشت در هر سه منطقه ارقام سانسید و کیمیا در وضهیت متوسط بوده ، دیگر ارقام خوب می باشند .

عملکرد نسبت به سال گذشته ارقام سانسید ، p s  ، F1 ( 8108 )  عالی بوده است .

از لحاظ میزان عملکرد محصول ارقام سانسید ، F1 ( 8108 ) و P S  در منطقه آبدان، ارقام  سانسید ،          F1 ( 8108 ) ، P S و کیمیا در منطقه بردخون و F1 ( 8108 ) و P S در منطقه مرکزی بیشترین عملکرد را  دارا می باشند .

از لحاظ نیاز توقع کودی همگی بدلیل هیبرید بودن و اصلاح بذر یکسان می باشند .

زمان شیوع بیماریهای ویروسی در منطقه آبدان آذرماه ، در منطقه بردخون اواسط آبان ما تا آذرماه ، و در منطقه مرکزی اواخر آبان ماه تا پایان آذر ماه می باشد .

وضعیت حاصلخیزی خاک در هر سه منطقه نسبتا خوب و کیفیت آب آبیاری نیز لب شور می باشد .

ارقام کشت شده در هر سه منطقه نسبت به بیماری پیچیدگی حساس بوده و از لحاظ مقاومت به نسبت بقیه سه رقم F1 ( 8108 ) ، PS و کیمیا در وضعیت بهتری میباشند .

روش کاشت محصول در منطقه آبدان به صورت نشاء کاری و حدود 15 % کشت مستقیم ، در منطقه بردخون حدود 5 % کشت مستقیم و در منطقه مرکزی کلا به صورت کشت مستقیم می باشد .

تاریخ کاشت نشاء در منطقه آبدان 20 تیرماه ، در منطقه بردخون 15 تیرماه و در منطقه مرکزی 30 تیرماه  می باشد .

فاصله کاشت بوته ها بین 35 تا 40 سانتیمتر می باشد .

محل تامین نشاء در منطقه آبدان حدود 20% گلخانه و 80 % خزانه می باشد ، در منطقه بردخون حدود 30% گلخانه و 70 % خزانه و در منطقه مرکزی حدود 10 % گلخانه و 90 % خزانه می باشد .

شیوه آبیاری در منطقه آبدان 65 % بصورت آبیاری قطره ای و 35 % غرقابی ، در منطقه بردخون 30 % بصورت آبیاری قطره ای و 70 % غرقابی و در منطقه مرکزی 35 % بصورت آبیاری قطره ای و 65 % غرقابی می باشد .

منابع آبیاری جهت کشت محصولات در هر سه منطقه از چاه های کشاورزی می باشد .

وضعیت بافت خاک در منطقه آبدان و بردخون ، شنی تا شنی لومی می باشد ولی در منطقه مرکزی بافت خاک رسی تا شنی رسی می باشد .

درجه حرارت متوسط سالیانه 28 درجه سانتیگراد و متوسط بارندگی سالیانه حدود 200 میلی متر و جهت بادهای غالب منطقه شمال تا شمال غربی می باشد . متوسط میزان رطوبت در منطقه آبدان بین 45 تا  70 % ، در منطقه بردخون بین 50 تا 80 % و در منطقه مرکزی بین 40 تا 90 % در نوسان می باشد .

 نتیجه گیری :

1 –  براین اساس بذور P S  وF1 ( 8108)  در منطقه آبدان، بردخون و مرکزی می تواند نسبت به دیگر بذور نتیجه بهتری داشته باشد .

2 – درجه مقاومت بذور در برابر سرما یکسان می باشد  .

3 –استفاده از نشاء گلخانه در مناطق آبدان 20% ، بردخون 30% ومرکزی 10% بوده است .

4 – از لحاظ عملکرد و تولید محصول ارقام سانسید ، F1 ( 8108)  و P S  بیشترین بازده ای را برای کشاورزان داشته است .

5 – تاریخ کشت نشاء در سه منطقه آبدان ، بردخون و مرکزی به ترتیب 20/4 ، 15/4 و 30/4 می باشد .

6 -  وضعیت سبز محصول از زمان نشاء تا پایان برداشت در هر سه منطقه ارقام سانسید و کیمیا در وضهیت متوسط بوده ، دیگر ارقام خوب می باشند

نظرات 1 + ارسال نظر
حسین یکشنبه 8 خرداد‌ماه سال 1390 ساعت 09:48 ب.ظ

مشخصات بذر گوجه سوریا زودرس مقاوم به سرمازدگی میوه ها در دمای پایین به راحتی رسیده و قرمز می شوند و نیازی به استفاده از مواد مخصوص رنگ آوری نیست خوشرنگ دارای قابلیت ماندگاری و حمل و نقل بالا دارای شاخ و برگ قوی وزن میوه۱۳۰-۱۲۰گرم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد